Tunul Anti Grindina Sonovortex

Cum prognozele meteorologice prevad o crestere a fenomenelor extreme, Tunul Anti Grindina Sonovortex este o mare oportunitate de investitie.


230x394x1029 Lorem ipsum dolor sitAcesta este un sistem mai putin cunoscut si se bazeaza pe crearea undelor de şoc intr-o camera de explozie, apoi dirijarea acestor unde cu ajutorul unui con, cu o anumita lungime si geometrie, în straturile superioare ale atmosferei pentru a crea o perturbare mecanica în zona de formare a grindinei. Aceasta perturbatie previne formarea cristalelor de gheata.Noi am depus o cerere de brevet de inventie la OSIM, (a 2016 00497), in care folosim ca amestec exploziv gazele rezultate din electroliza apei: 2 parti hidrogen si o parte oxigen. Acest amestec este puternic exploziv, iar unda de soc este impresionanta. In cazul solutiei noastre tehnice, nu avem nevoie de cilindri de stocare sub presiune pentru gazele folosite, ci doar de apa si curent electric, electroliza producindu-se in timp real, la comanda unui sistem electronic. Am prevazut si un sistem de senzori ce trimit informatiile unui “creier electronic”, ce poate declansa in mod automat sistemul de prevenire a formarii grindinei, in cazul in care conditiile de formare ale acesteia sint indeplinite. Aici este vorba de o analiza minutioasa a conditiilor meteo detectate de catre senzori, realizata de catre un modul software. .500 KG

Sistemul se poate declansa si in mod manual de la buton/ telecomanda, sau folosind telefonul mobil, de la distanta. Am depus si cerere de brevet internationala, aceasta cerere urmandu-si cursul la momentul actual. Tunul sonic mai poate fi folosit, pentru indepartarea pasarilor de pe aeroporturi, indepartarea animaleor salbatice din vecinatatea oamenilor (ursi, porci mistreti, etc.), bineinteles avind dimensiuni mai mici. Poate fi folosit (si este folosit) la protectia parcurilor auto mari (ale producatorilor de automobile), sau la protectia serelor legumicole. Se poate imagina si o alta folosire, in sensul pastrarii unui cer curat, in anumite zone: pe litoral unde soarele este la mare pret sau cu ocazia anumitor sarbatori ce ar fi compromise de ploaie, grindina, etc. Datorita unui Raport de Documentare cu Opinie Scrisa de la OSIM pozitiv (ce certifica brevetabilitatea) am depus un proiect cu fonduri europene, in care partener este Institutul National de Masini Agricole.
sanovortex-recolte-4

Schema tehnica de functionare a
Tunului Anti Grindina Sonovortex


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam


  • Maecenas non laoreet odio. Fusce lobortis porttitor purus, vel vestibulum libero pharetra vel.
  • Vivamus in diam turpis. In condimentum maximus tristique.
  • Pellentesque lorem augue, fermentum nec nibh et, fringilla sollicitudin orci.
  • Integer pharetra magna non ante blandit lobortis.

Deoarece in cadrul proiectului am avut nevoie si de simulari amanuntite ale cheltuielilor, planul de afaceri a fost construit pe un pret de vanzare al unui sistem de 22.000 euro, pret competitiv si ce ar mai putea sa scada in timp. Proiectul de finantare, in valoare de aproximativ 200.000 euro, este conceput astfel incit la terminarea lui sa existe 1 prototip functional si 2 sisteme in lucru.

Pentru a avea certitudinea ca sistemul nostru functioneaza, iar unda de soc produsa este proiectata la distanta, unde produce efecte mecanice, am facut un sistem la scara (1 m lungime) care ne-a confirmat ipoteza de lucru.

tun-anti-grindina-proba-1

Inscriete la newsletter!

Afla frecvent informatii despre
Tunul Anti Grindina

Toate drepturile de autor @sonovortex.ro 2019